top of page
back all page bodx.png

Кръжоци

„Езикът на тялото“

„Тялото на актьора може да му бъде и най-добър другар, и най-зъл враг.“ — Михаил Чехов

Това движенческо ателие не е насочено само за актьори, то е отворено за всички, които искат да опознаят още повече себе си и да разкрият неизчерпаемите си възможности на изразяване. Тялото е нашата физическа същност, която е напълно честна и, когато тялото е блокирано, то е защото ние сме блокирали определени чувства и емоции. Или се опитваме да скрием някои мисли. Но колкото и да се стараем, то не лъже. Няма да се занимаваме с лъженето, а със съюзяването и радостта от това да освободим телата си, да ги почувстваме и да се вслушаме в тях. Тялото е проявление на душата, то следва вибрациите на мисълта, на чувствата и волята, а те го правят подвижно, отзивчиво и гъвкаво.

Водещ — Деница Гергиникова

Деница Гергиникова се занимава с пантомима и театър от ранна детска възраст. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – специалност пантомима и магистратура по съвременна танцова хореография в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Участва в редица работилници и ателиета за съвременен танц – интензивен курс за съвременни танцови техники и хореография към „School for New Dance Development“ в Амстердам, „Zoom in/out“ съвременен танц и пространство в Амстердам, „Gaga training“ ателие към Derida Dance Centre – които оказват влияние върху творческото ѝ развитие. През 2009 г., с подкрепата на съмишленици, създава и развива студио за пантомима и съвременен танц „Пантарей“. С продукции на студиото участва на фестивала за съвременен танц „One Dance Week“, многократно в изданията на „Нощ на музеите и галериите“, както и в програмата на фестивала за театър и съвременен танц „Черната кутия“. За Деница водеща сила е нуждата да се общува чрез движение и отдавайки се на движенческите практики и експерименти всеки може да опознае собствената си душевност по един различен и любопитен начин. Тя смята езика на тялото за най-искрения и емоционален начин за споделяне на дадена идея, също давайки ни възможност да се свържем с пространството около нас, което е неизменен участник в нашите творчески търсения. 

„Упражнения от импровизационния театър за всички“

Този кръжок е подходящ за всички, които искат да опитат да приложат някои актьорски техники в работата и в личния си живот. На кого не се е налагало да импровизира в трудни ситуации? Да запазиш спокойствие и да слушаш отсрещния, помага не само на сцената, но и в ежедневието ни. Упражненията за увереност, концентрация и въображение могат да не ни направят актьори за един ден, но със сигурност ще добавят ценни умения в залагането на ключови качества в нашето развитие.

Водещ — Стефан Додуров

Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2013 г. специалност актьорство за драматичен театър в класа на проф. Пламен Марков. В момента е актьор на свободна практика. Можете да го гледате в ролята на Теремин в спектакъла  Теремин - музика, любов и шпионаж реж. Валентин Ганев на сцената на Народен театър Иван Вазов, в моноспектакъла Аз Сизиф реж. Веселка Кунчева в театър Азарян, Момо в Младежки театър Николай Бинев, Цветята в театър София,  Късметлията с ръждивия револвер от Екатерина Георгиева, режисиран от Ева Данаилова, който ще се играе в Държавен куклен театър — Пловдив, като част от програмата на проекта Театър в галерията. Стефан е сред основателите и основните членове на група за импровизационен театър Както ви харесва

„Творческо разказване на истории“ – Как да създадем и разкажем хубава история

Този интензивен и интерактивен уъркшоп ще даде на участниците практически инструменти за това как да създадат хубава история и да я разкажат пред публика по завладяващ и интригуващ начин. Уъркшопът е съставен от забавни игри и упражнения, които ще развият специфични умения и ще дадат много идеи за успешни истории.
Уъркшопът е насочен към хора, създаващи и разказващи истории с артистична цел, за защита на кауза, с цел личностно развитие и за бизнес цели — за да са по-добри лидери и по-влиятелни хора.
 

Водещ — Димитър Узунов

Сценарист, режисьор и актьор. Изучава актьорско майсторство и театрална режисура в София и Ню Йорк и приложни театрални науки в Париж. Основател на театралната трупа Famille Mundi Париж, в която работи с артисти от над 20 националности. Съосновател е на сдружение Arte Urbana Collectif – София, които продуцират и организират различни събития в България и Европа. Организатор е на лятната академия Summer Scriptwriting Base. Създател на платформата „Театър и наука“ в България, фестивала за наука и изкуство „Театър на чудесата“ и координатор за България на европейския проект CURIOUS, свързващ артисти с учени. Неговият уъркшоп „Творческо разказване на истории“ беше посочен сред 10-те най-добри креативни събития в Лондон през септември 2018 г.

„Ролята на вдъхновението във всички професии“

Всеки един от нас носи различни маски в разнообразните аспекти на своя живот. Това се наблюдава, когато общуваме с приятелите си, семействата, колегите и непознатите хора в магазина. Допирните точки между сцена и живот, сцена и бизнес, живот и бизнес са в основата на този кръжок, с който целим да покажем, че има решение на всяка една ситуация. 

 

Конфликтите често са плод на използването на неподходящото лице. Необходимите средства за разрешаването им, както и в театъра са разбиране на публиката, на събеседника срещу нас, на клиентите ни по начин, който да ни изясни ключовите елементи на тяхната роля, за да разберем с какво можем да сме им полезни.

А по какъв начин вдъхновението може да ни е от помощ в тези ситуации, ще разберете идвайки на кръжока.

Водещи — Ева Данаилова и Ангел Петров

Ева завършва специализация режисура и бакалавър актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Актриса в Народен театър „Иван Вазов“ и режисьор на свободна практика. Участва в няколко международни проекта с организациите „Euroculture en pays gentiane“ — Франция.

Участва в спектаклите „Lubi me“ на „Theatre de Semaphore“ — Париж, спектакли на Народен театър „Иван Вазов“, Младежки театър „Николай Бинев“, Държавен куклен театър — Пловдив, Драматично-куклен театър „Иван Димов“ — Хасково.

Съорганизатор на проекти на Сдружение „Клас“, Сдружение „Реплика“, Сдружение „Блок 14“.

 

Ангел завършва магистратура в Англия (Loughborough University, Systems Engineering MEng) с отличие по управление и създаване на нови процеси в мащабни проекти. Владее отлично български и английски език. Има дългогодишен опит в управлението на международни проекти в автомобилостроенето с компании като Jaguar Land Rover, Rivian Automotive и Amazon.com. Като специалист по качества на възприятията негова отговорност е превръщането на дигиталния и аналогов дизайн в краен продукт и среда — автобомил — които хората могат да усетят и оценят чрез сетивата си.

„Текстура Квадрата“

Калиграфията е изкуството на красивото писане. От гръцки „калос“ (красиво) и „грапос“ (писане). Освен техническата част при оформянето на буквите, всеки един от нас може да вложи и много лично отношение. Този кръжок по калиграфия е насочен към тези, които искат да разберат и поставят началото на овладяването на тези тънкости. „Текстура Квадрата“ e двудневна работилница за начинаещи. Целта ѝ е да даде основите на скрипта, да даде базови умения как се изписва цялата азбука на латиница, както и съвети за това как да продължим да развиваме калиграфските си умения. В края на кръжока всеки ще може да изпише името си в стил Текстура Квадрата.

Водещ — Милен Балбузанов (MILENIST)

След като цял живот под една или друга форма е имал любов към буквите Милен открива изкуството на калиграфията в Копенхаген през 2013 г. Година по-късно създава „Calligraphy Masters“ – световно общество за калиграфия, чиито цели са да обединява и помага на хората, които споделят страстта към красивото изписване и да показва, че всеки може да стане Калиграфски Майстор при достатъчно желание и отдаденост. През последните 8 години Милен се занимава с развиването на обществото в Инстаграм, Фейсбук и Ютуб и към днешна дата в екипа му са над 70 души, като между тях са някой от най-добрите в бранша по света.

bottom of page