top of page

нд, 03.04

|

Галерия „Арсенал на изкуството“

Кръжок „Езикът на тялото“ с ръководител актрисата и хореограф Деница Гергиникова

Това движенческо ателие не е насочено само за актьори, то е отворено за всички, които искат да опознаят още повече себе си и да разкрият неизчерпаемите си възможности на изразяване. Водещ — Деница Гергиникова

Това събитие е разпродадено
Към началната страница
Кръжок „Езикът на тялото“ с ръководител актрисата и хореограф Деница Гергиникова
Кръжок „Езикът на тялото“ с ръководител актрисата и хореограф Деница Гергиникова

Кога и къде

03.04.2022 г., 14:00 ч.

Галерия „Арсенал на изкуството“, ул. „Магура“ 4, Пловдив, България

Гости

За събитието

„Тялото на актьора може да му бъде и най-добър другар, и най-зъл враг.“ — Михаил Чехов

Това  движенческо ателие не е насочено само за актьори, то е отворено за  всички, които искат да опознаят още повече себе си и да разкрият  неизчерпаемите си възможности на изразяване. Тялото е нашата физическа  същност, която е напълно честна и, когато тялото е блокирано, то е  защото ние сме блокирали определени чувства и емоции. Или се опитваме да  скрием някои мисли. Но колкото и да се стараем, то не лъже. Няма да се  занимаваме с лъженето, а със съюзяването и радостта от това да освободим  телата си, да ги почувстваме и да се вслушаме в тях. Тялото е  проявление на душата, то следва вибрациите на мисълта, на чувствата и  волята, а те го правят подвижно, отзивчиво и гъвкаво.

Деница Гергиникова се занимава с пантомима и театър от ранна детска възраст. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – специалност пантомима и магистратура по съвременна танцова хореография в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Участва в редица работилници и ателиета за съвременен танц – интензивен курс за съвременни танцови техники и хореография към „School for New Dance Development“ в Амстердам, „Zoom in/out“ съвременен танц и пространство в Амстердам, „Gaga training“ ателие към Derida Dance Centre – които оказват влияние върху творческото ѝ развитие. През 2009 г., с подкрепата на съмишленици, създава и развива студио за пантомима и съвременен танц „Пантарей“. С продукции на студиото участва на фестивала за съвременен танц „One Dance Week“, многократно в изданията на „Нощ на музеите и галериите“, както и в програмата на фестивала за театър и съвременен танц „Черната кутия“. За Деница водеща сила е нуждата да се общува чрез движение и отдавайки се на движенческите практики и експерименти всеки може да опознае собствената си душевност по един различен и любопитен начин. Тя смята езика на тялото за най-искрения и емоционален начин за споделяне на дадена идея, също давайки ни възможност да се свържем с пространството около нас, което е неизменен участник в нашите творчески търсения.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма “Едногодишен грант ‘21”.

Билети

  • Посетител

    Този билет Ви дава достъп до събитието.

    0,00 лв.
    Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page