top of page

сб, 28.05

|

Галерия „Арсенал на изкуството“

Кръжок „Творческо разказване на истории“ – Как да създадем и разкажем хубава история

Историите направляват и дават смисъл на живота ни. Хората се нуждаем от истории, за да предаваме смисъл, ценности и надежда. Човешкото познание се основава на истории и човешкият мозък е своеобразна когнитивна машина, която ни служи за да разбираме, помним и предаваме истории.

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
Кръжок „Творческо разказване на истории“ – Как да създадем и разкажем хубава история
Кръжок „Творческо разказване на истории“ – Как да създадем и разкажем хубава история

Кога и къде

28.05.2022 г., 14:00 ч. – 17:00 ч.

Галерия „Арсенал на изкуството“, ул. „Магура“ 4, Пловдив, България

Гости

За събитието

„Творческо разказване на истории“ – Как да създадем и разкажем хубава история

Историите направляват и дават смисъл на живота ни. Хората се нуждаем от истории, за да предаваме смисъл, ценности и надежда. Човешкото познание се основава на истории и човешкият мозък е своеобразна когнитивна машина, която ни служи за да разбираме, помним и предаваме истории. Историите са отражение на човешката мисъл.

Какво да очакваме?

Този интензивен и интерактивен уъркшоп ще даде на участниците практически инструменти за това как да създадат хубава история и да я разкажат пред публика по завладяващ и интригуващ начин. Уъркшопът е съставен от забавни игри и упражнения, които ще развият специфични умения и ще дадат много идеи за успешни истории.

За кого е?

Уъркшопът е насочен към хора, създаващи и разказващи истории с артистична цел, за защита на кауза, с цел личностно развитие и за бизнес цели — за да са по-добри лидери и по-влиятелни хора.

Водещ – Димитър Узунов

Сценарист, режисьор и актьор. Изучава актьорско майсторство и театрална режисура в София и Ню Йорк и приложни театрални науки в Париж. Основател на театралната трупа Famille Mundi Париж, в която работи с артисти от над 20 националности. Съосновател е на сдружение Arte Urbana Collectif – София, които продуцират и организират различни събития в България и Европа. Организатор е на лятната академия Summer Scriptwriting Base. Създател на платформата „Театър и наука“ в България, фестивала за наука и изкуство „Театър на чудесата“ и координатор за България на европейския проект CURIOUS, свързващ артисти с учени. Неговият уъркшоп „Творческо разказване на истории“ беше посочен сред 10-те най-добри креативни събития в Лондон през септември 2018 г.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма “Едногодишен грант ‘21”.

Билети

  • Участник

    Този билет Ви дава възможност да участвате в кръжока!

    0,00 лв.
    Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page