top of page

нд, 01.05

|

Галерия „Арсенал на изкуството“

Кръжок по калиграфия „Текстура Квадрата“

„Текстура Квадрата“ e двудневна работилница за начинаещи. Целта ѝ е да даде основите на скрипта, базови умения как се изписва цялата азбука на латиница, както и съвети за това как да продължим да развиваме калиграфските си умения.

Билетите не се продават
Вижте други събития

Кога и къде

01.05.2022 г., 14:00 ч. – 18:00 ч.

Галерия „Арсенал на изкуството“, ул. „Магура“ 4, Пловдив, България

За събитието

Калиграфията е изкуството на красивото писане. От гръцки „калос“ (красиво) и „грапос“ (писане). Освен техническата част при оформянето на буквите, всеки един от нас може да вложи и много лично отношение. Този кръжок по калиграфия е насочен към тези, които искат да разберат и поставят началото на овладяването на тези тънкости. „Текстура Квадрата“ e двудневна работилница за начинаещи. Целта ѝ е да даде основите на скрипта, базови умения как се изписва цялата азбука на латиница, както и съвети за това как да продължим да развиваме калиграфските си умения. В края на кръжока всеки ще може да изпише името си в стил Текстура Квадрата.

Водещ – Милен Балбузанов

След като цял живот под една или друга форма е имал любов към буквите, Милен открива изкуството на калиграфията в Копенхаген през 2013 г. Година по-късно създава „Calligraphy Masters“ – световно общество за калиграфия, чиито цели са да обединява и помага на хората, които споделят страстта към красивото изписване и да показва, че всеки може да стане Калиграфски Майстор при достатъчно желание и отдаденост. През последните 8 години Милен се занимава с развиването на обществото в Инстаграм, Фейсбук и Ютуб и към днешна дата в екипа му са над 70 души, като между тях са някой от най-добрите в бранша по света.

Споделете това събитие

bottom of page